Landschapsinrichting

In Nederland zijn we continu bezig het inrichten van ons landschap. Op vrijwel al het groen in ons land heeft een vorm van landschapsinrichting plaatsgevonden. Steden, dorpen en het daarbij behorende landschap zijn voortdurend in ontwikkeling. Door het klimaat, natuur en onze leefwijze zal deze ontwikkeling ook de komende jaren voortduren. Er vindt veel stedelijke vernieuwing plaats, waarbij de parken, pleinen en openbare ruimte steeds opnieuw ingericht moeten worden met aandacht voor mens en milieu.

ARBOL Groen kan ook uw project ondersteunen bij het ontwerpen van een nieuwe landschapsinrichting. Tevens kunnen wij zorg dragen voor de aanleg van het ontworpen project. Wij werken hierbij nauw samen met stedenbouwkundigen; ecologen; architecten; civieltechnici; kunstenaars en bewoners.  

Halfverharding  

Een halfverharding is een alternatief voor asfaltverharding en elementenverharding. Dit alternatief heeft een veel natuurlijkere uitstraling en is vaak financieel interessanter qua investering en onderhoudskosten dan asfaltverharding en elementenverharding. Echter is de draagkracht van halfverharding een stuk minder dan de ander genoemde verhardingstypen. Halfverharding wordt voor diverse projecten toegepast, bijvoorbeeld tuin-, fiets- of wandelpaden; opritten; kavelpaden; bospaden; zandwegen; parkeerterreinen.

ARBOL Groen helpt u graag bij de aanleg van uw halfverharding maar kan ook optreden als leverancier van diverse soorten halfverharding. Hieronder vindt u een kleine greep uit ons aanbod aan halfverhardingen:

  • Halfverharding van kleischelpen
  • Halfverharding van strandschelpen
  • Halfverharding van Grauwacke (granulaat van natuursteen)
  • Halfverharding van grind (stukjes steen die door verwering ontstaan en afgerond zijn)
  • Halfverharding van split (fijn gebroken steenslag)
  • Halfverharding van boomschors en/of houtsnippers

Wij helpen u graag met het zoeken naar het juiste type halfverharding voor uw project. 

 

 

 

 

 

 

IMG 8228
IMG 8221