Boomverzorging

Onder boomverzorging verstaan we de aanplant; het onderhoud en het verwijderen van bomen. In tegenstelling tot bosbouw houdt een boomverzorger zich bezig met individuele bomen. Bij bosbouw gaat het om grote gebieden en complete ecosystemen. Het belangrijkste werkgebied van boomverzorgers zijn bomen in parken; particuliere tuinen; openbare ruimte en langs wegen. 

Boomverzorging en Snoeien

Van nature heeft een boom eigenlijk geen snoei nodig. Het is de lokale situatie wat de snoei essentieel maakt en is dus uiteindelijk een belangrijk onderdeel van boomverzorging. De gevolgen van het verkeerd snoeien van bomen zijn vaak niet te overzien. Er kan scheefgroei ontstaan wat bij boomverzorging niet ten goede komt aan de gezondheid van de boom. 

Enkele redenen waarom een boom gesnoeid moet worden zijn: veiligheid in de openbare ruimte, bijvoorbeeld voet- en fietspaden; doorrijhoogte voor verkeer; schade aan omgeving in bijvoorbeeld smalle straten. De aansprakelijkheid bij schades door hiervoor genoemde redenen ligt bij de eigenaar van de boom. Een andere reden is natuurlijk het uiterlijk van uw boom in bijvoorbeeld uw tuin, de vorm en functie van de boom moeten behouden blijven. 

 Boomverzorging en Zagen

tekst

 

IMG 20180218 WA6
IMG 20180218 WA8