Groenaanleg en -onderhoud

Groenaanleg- en onderhoud

Groenaanleg is het aanleggen van groen, onder andere planten; bomen en struiken in een leefomgeving. Hierbij komen uiteraard ook randzaken, zoals bestrating; meubiliair en erfscheidingen aan bod om uw project tot één geheel te maken. Ons bedrijf is dan ook gespecialiseerd in het aanleggen van groen in openbare ruimtes en bij bedrijfsgebouwen. 

Wij hebben een diversiteit aan groenprojecten reeds gerealiseerd zoals het aanbrengen en verwijderen van groen in woonwijken; aanbrengen natuurlijke oevers; aanbrengen fauna oversteekplaatsen en vele andere.

ARBOL Groen kan tevens uw flexibele partner zijn voor het groenonderhoud. Onder groenonderhoud verstaan wij het onderhoud aan openbaar groen. Het gaat hierbij onder meer om grasmaaien; snoeien van beplanting, bladeren ruimen; boomverzorging en onkruidbestrijding. Een verzorgde groene buitenruimte draagt positief bij aan beleving, sociale veiligheid en gezondheid van mens en milieu. Daarnaast verhoogt het de waarde van omliggende objecten.

Onze opdrachtgevers voor groenaanleg en groenonderhoud zijn dan ook onder andere overheid; woningbouw stichtingen; verenig van eigenaren; aannemers in grond-, wegen- en waterbouw; bedrijfsleven.

Grondverbetering plant- en boomvakken

De basis voor een goede groei en gezondheid van planten, struiken en bomen is de grond waarop ze staan. ARBOL Groen helpt u dan ook bij het kiezen van de juiste grondverbetering voor uw plantvak of boomvak. Grond kan bijna overal een verbetering van de samenstelling of structuur gebruiken. Bij het grond verbeteren wordt er gekeken naar onderstaande onderdelen:

  • Organisch materiaal
  • Afwatering
  • Aanpassen PH-waarde van de grond

Op schrale zandgrond, welke van oorsprong weinig tot geen water vast houden, worden bodemverbeteringsproducten aangebracht. Dat kan natuurcompost zijn, tuinturf of wormenmest. Al deze grondstoffen hebben het vermogen de samenstelling van de grond wat ruller te maken. Het creëert een soort van sponseffect van de grond, waardoor water zicht buffert en dat in drogere tijden weer gelijkmatig afgeeft aan de plant. Hierdoor komen voedingsstoffen over een langere periode ter beschikking aan de plant en is de afgifte van voedingsstoffen ook veel gelijkmatiger.

Bij leem en kleigrond wordt het tegenovergestelde doel verwezenlijkt door deze vette grond te verschralen. Hierdoor kan overtollig water juist sneller haar eigen weg vinden waardoor beplantingen niet verwelken of verrotten.